Preferinţe de căutare în Blogger

Blogger a introdus o suită de noi caracteristici care permit personalizarea mai eficientă a preferinţelor de căutare ale blogului nostru nepreţuit. Acesta este un pas foarte important făcut de Blogger în SEO (Optimizare pentru motoare de căutare) şi cred că merită "să-i dăm aplauze". Iar acum, Blogger a devenit mult mai bun ca Wordpress.com!

Ce preferinţe de căutare putem seta?
 1. Meta descriere pentru căutare
 2. Mesaj personalizat pentru „pagina nu a fost găsită”
 3. Redirecţionări personalizate
 4. Conţinut robots.txt personalizat
 5. Etichete personalizate de antet pentru roboţi
Toate acestea le găsim în fila "Setări" -> "Preferinţe de căutare".

1. Meta descrierea pentru căutare ne ajută să convingem utilizatorii să facă clic pe blogul nostru în rezultatele căutării redactând un rezumat atractiv (în maximum 150 de caractere) despre blog. Odată cu activarea acestei funcţii se va activa automat şi meta descrierea pentru fiecare postare in parte, disponibilă în pagina editorului de text, în setările pentru postări, sub numele de "Descriere pentru căutare". Acest lucru va ajuta atât motoarele de căutare pentru o bună indexare, câr şi reţelele de socializare, cum ar fi Facebook sau Google+, pentru a afişa descrierea corectă a linkurilor distribuite.

Meta descriere

2. Mesaj personalizat pentru „pagina nu a fost găsită” ne permite să introducem un text HTML care va fi afişat pe „Pagina nu a fost găsită” în locul mesajului generic. Această funcţie ne ajută să dăm un plus de profesionalism blogului.

3. Cu ajutorul caracteristicii "Redirecţionări personalizate" avem posibilitatea să adăugăm o redirecţionare pentru adresele URL externe care duc către blogul nostru, dar nu către postări sau pagini existente. Acest lucru este folositor atunci când dorim să redirecţionăm pagini sau postari eliminate către pagini sau postări existente.

4. Opţiunea "Conţinut robots.txt personalizat" ne permite modificarea fişierului robots.txt.

5. Funcţia "Etichete personalizate de antet pentru roboţi" ne permite să controlăm modul în care o anumită pagină poate fi indexată şi afişată în rezultatele de căutare.

Mare atenţie! Nu vă jucaţi cu aceste funcţii, îndeosebi "Conţinut robots.txt personalizat" şi "Etichete personalizate de antet pentru roboţi" deoarece utilizarea incorectă a acestora poate duce la ignorarea blogului de către motoarele de căutare. Utilizaţi cu precauţie! Eu, deocamdată, prefer să păstrez aceste funcţii dezactivate deoarece consider că nu am cunoştinţele necesare unei utilizări corecte.

Comentarii

 1. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere
  35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ameteli .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu este niciun deranj. Am postat mesaje pe retele de socializare cum ar fi Google+ sau Facebook
   Va doresc multa sanatate, ca-imai buna decat toate!

   Ștergere
 2. "Redirecţionări personalizate"
  Stii vreun tutorial unde arata pas cu pas cum se fac redirectionarile?
  Am 11 erori 404, comentarii, ai idee cum rezolv asta cu redirectionari personalizate?

  Am incercat sa rezolv una din probleme, dar nu merge. captura
  multumesc

  RăspundețiȘtergere
 3. Iti multumesc din suflet Petru Dolhescu, sunt incepator si aceste tutoriale in lb. romana sunt excelente.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Comentarii recente în Blogger

Cum ar fi viaţa noastră fără memorie?

Gânduri incoerente