Încarcă screenshot-uri pe net direct din memoria clipboard

Un screenshot face cât o mie de cuvinte. De multe ori avem nevoie să capturăm rapid o imagine cu ecranul computer-ului nostru, să o încărcăm pe net apoi să distribuim link-ul unei persoane sau unui grup de persoane. Cum facem asta?

Dacă nu avem instalat vreun program de captură (de exemplu PicPick), mai întâi suntem obligaţi să apăsăm tasta Print-Screen pentru a copia imaginea în memoria clipboard, apoi trebuie să lipim informaţia stocată în interiorul unui editor grafic cum ar fi Paint şi să o salvăm, iar în cele din urmă trebuie să o încărcăm pe un sait de găzduire imagini precum TinyPic sau Flickr. Dar ne-ar lua prea mult timp, iar timpul înseamnă bani.

Există o metodă mai eficientă, care nu ne va lua aşa de mult timp şi anume încărcarea imaginii pe net direct din memoria clipboard. Apăsăm Print-Screen şi lipim (Ctrl + V) captura din clipboard, nu în Paint, ci direct pe internet, într-un sait numit snag.gy. Acesta va citi imaginea din conţinutul memoriei clipboard şi o va încărca pe propriile lui servere.

Snaggy este înzestrat şi cu un editor simplu ce ne permite să ajustăm puţin imaginea înainte de a o publica. Mai multe despre acest serviciu puteţi afla si singuri.

Am uitat să menţionez că dacă dorim să capturăm numai fereastra activă apăsăm Alt+Print Screen.


Dacă ți-a plăcut acest articol, abonează-te la blog pentru a primi notificări prin e-mail când scriu ceva nou. De asemenea, poți aprecia pagina mea de facebook sau pur și simplu să dai mai departe mesajul folosind butonul share. Și nu în ultimul rând, din orice motiv, poți să-mi lași un comentariu mai jos cu gândurile tale.

Comentarii

S-ar putea să vă mai placă și

Comentarii recente în Blogger

Cum să adăugaţi caseta de comentarii Facebook în Blogger

Aţi văzut că mi-am schimbat logo-ul?