Doctrina sfântă

Dar chiar despre acele lucruri cu privire la Dumnezeu pe care raţiunea umană le poate cerceta, a fost necesar pentru om să fie instruit de către revelaţia divină, deoarece (în privinţa) adevărului despre Dumnezeu, cercetat de raţiunea umană, la puţine, şi în timp îndelungat şi cu amestecul multor erori a ajuns omul. Dar cunoaşterea acestui adevăr de care depinde întreaga salvare a omului este în Dumnezeu. Aşadar, pentru a se ajunge la o mai potrivită şi sigură salvare a oamenilor, a fost necesar ca ei să fie instruiţi despre cele divine de către revelaţia divină
A fost necesar deci ca, pe lângă disciplinele filosofice, care sunt cercetate prin raţiune, să primească doctrina sfântă prin revelaţie.
(Toma d'Aquino, Summa theologiae)


Dacă ți-a plăcut acest articol, abonează-te la blog pentru a primi notificări prin e-mail când scriu ceva nou. De asemenea, poți aprecia pagina mea de facebook sau pur și simplu să dai mai departe mesajul folosind butonul share. Și nu în ultimul rând, din orice motiv, poți să-mi lași un comentariu mai jos cu gândurile tale.

Comentarii

S-ar putea să vă mai placă și

Comentarii recente în Blogger

Cum să adăugaţi caseta de comentarii Facebook în Blogger

Aţi văzut că mi-am schimbat logo-ul?