Ce-i cu codița aia cocoțată în creștetul capului?

Bă, eu nu știu cine dracu, doamne, iartă-mă, că păcătuiesc acuma-n postu' sfântului care-mi poartă numele, a inventat moda asta cu codițele de samurai? Văd tăt felu' de băieți pe stradă tunși zero la spate și cu-n sfert de cap pletos c-o codiță-n vârf. Nu există dată să nu mă-ntreb: Bă, voi chiar n-aveți nici cel mai mic firicel din cea mai mică picătură de simț al penibilului? Ce-i cu codița aia cocoțată în creștetul capului, frate? O dat strechia-n voi?

sursă foto

Arătați exact ca niște cai din ăia în timp ce se balegă și li se ridică coada-n sus ca să n-o murdărească de căcat. Știți cum zic? Ori ați suferit o mutație genetică și nu știu eu? Uite-așa, o mutație genetică apărută din senin într-o dimineață și v-ați trezit cu orificiul anal în ceafă. Iar ca să nu vă tot spălați părul după fiecare căcare ați decis să vă cocoțați coada în creștetul capului. Dacă-i vorba numa' de asta, dragii mei, eu cred că mai bine v-ați rade tot părul de pe cap. Poate așa v-ar sta mai bine.

La om, totul trebuie să fie frumos: şi chipul, şi îmbrăcămintea, şi gesturile şi ţinuta şi sufletul şi gândurile spune Anton Pavlovici Cehov într-o piesă de teatru de-a lui. Și freza, aș mai adăuga eu, ca să fie mai clar.

Pauză!


M-ați prins. Poate nici eu, prin cuvintele de mai sus, nu m-am exprimat în cel mai frumos mod cu putință. Știți bine că ăsta nu e stilul meu. Dar.. întotdeauna există cel puțin un dar: Ca s-o zic pe aia dreaptă, am ales această manieră de a scrie ca să atrag atenția mai ușor și, de ce nu, pentru amuzament. Vrei să spui că n-ai rânjit fasolea măcar o leacă? :))

Este adevărat că nu prea îmi place mie această modă a codițelor de samurai și, cu ocazia asta, am făcut un picuț de mișto de purtători. Dar nici să-i jignesc pe căluți (luați-o cum vreți!) n-am vrut, dacă s-ar fi putut. :))

În fond, nu mie trebuie să-mi placă, ci lor și poate și persoanelor dragi din jurul lor. Ei știu. Eu știu doar că de gustibus non est disputandum. Și-n această notă pozitivă aș vrea să închei. Nu înainte, însă, de a spune un lucru sigur: Eu unul n-am să port niciodată așa ceva. Nici mort.


Dacă ți-a plăcut acest articol, abonează-te la blog pentru a primi notificări prin e-mail când scriu ceva nou. De asemenea, poți aprecia pagina mea de facebook sau pur și simplu să dai mai departe mesajul folosind butonul share. Și nu în ultimul rând, din orice motiv, poți să-mi lași un comentariu mai jos cu gândurile tale.

Comentarii

S-ar putea să vă mai placă și

Comentarii recente în Blogger

Cum să adăugaţi caseta de comentarii Facebook în Blogger

Aţi văzut că mi-am schimbat logo-ul?